’s-Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en heeft meer dan 155.000 inwoners. De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.

De gezelligheid en het eigen, intieme karakter zijn de trots van ‘s-Hertogenbosch. Gemoedelijkheid, ambitie, warmte en ‘s-Hertogenbosch mag je ook in één adem uitspreken. De stad staat bekend om haar indrukwekkende historische ambiance, haar Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en haar meer dan 550 rijks- en meer dan 600 gemeentemonumenten. De hertogstad koestert ze, maar heeft ze allang verweven in haar moderne karakter.

De binnenstad van ‘s-Hertogenbosch is rijkelijk voorzien van gezellige en sfeervolle winkels. Wandelt u eens door de sfeervolle binnenstad of geniet van het winkelgebied Stoa/Arena.

Kunst en Cultuur

’s-Hertogenbosch heeft zich ontwikkeld tot dé cultuurstad van Zuid-Nederland. Het culturele profiel wordt versterkt doordat de stad blijft investeren in het eigentijdse en het historische. Met de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de vestingwerken en gerestaureerde monumenten, maar ook met een rijk aanbod aan uitgaansgelegenheden en culturele trekpleisters. Dat culturele niveau wordt door uiteenlopende organisaties, stichtingen, musea en verenigingen hooggehouden. Er is meer en meer ruimte voor experimentele cultuuruitingen en broedplaatsen voor veelbelovende jonge kunstenaars.

Wonen

‘s-Hertogenbosch is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. In 2019 stond ‘s-Hertogenbosch op de vijfde plaats in de Atlas voor gemeenten.  Voldoende, betaalbaar en passend wonen voor iedereen, in vitale,

leefbare en aantrekkelijke buurten en wijken. Dat is centrale doelstelling van het gemeentelijk woonbeleid.

Maaike Topper kan u helpen met een goed advies over de verschillende wijken en welke wijken bij u zullen passen. Uiteraard kijkt zij hierbij goed naar de wensen en eisen die u stelt aan de woonwijk (denk aan scholen, winkels op loopafstand, afhankelijk van het openbaar vervoer e.d.). Informatie over de woonwijken vindt u op: Wijk- en buurtmonitor van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Huis kopen in of rond ‘s-Hertogenbosch? Bel of mail Maaike Topper!

Bron: www.s-hertogenbosch.nl