Vught is een landelijke, groene gemeente op een steenworp van ‘s-Hertogenbosch. De gemeente telt ruim 26.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 34 km². De gemeente bestaat uit de kernen Vught en Cromvoirt.

Van oorsprong een buitenplaats met een woonklimaat van hoge kwaliteit, maar ook in deze tijd is die kwaliteit nog steeds hoog. Dat vertaalt zich naar fraaie woonwijken, ruime percelen, weelderig openbaar groen, boomrijke lanen en pleinen en een gordel van statige landgoederen. De rijke natuur strekt zich uit tot in de wijde omgeving met tal van recreatie- en ontspanningsmogelijkheden.

Bereikbaarheid

Het landelijke Vught met rust en ruimte, ligt op een kruispunt van rijksinfrastructuur. De A2, de N65 en het spoor dragen bij aan een uitstekende bereikbaarheid en ook de centrale ligging van Vught zorgt ervoor dat u snel in Eindhoven, Tilburg, Breda en Utrecht bent. Vught heeft ook een eigen station en u fietst in tien minuten naar het centrum van bourgondisch ‘s-Hertogenbosch.

Voorzieningen

Met de stad onder handbereik zijn alle stedelijke voorzieningen dichtbij. Maar ook Vught zelf heeft veel te bieden op het gebied van winkelen, eten en drinken, kunst, cultuur, onderwijs, sport en spel, recreatie en zorg.

Het niveau van het aangebodene is onverminderd hoog. Zowel in de winkels als in de horeca. U vindt in Vught exclusiviteit naast een gangbaar aanbod en aantrekkelijke prijzen. De keuze is aan u.  En met het nieuwe centrum in aanbouw, krijgt Vught een dorpshart waar het nog beter toeven is. Een gezellige kern voor ontmoeting en verblijf, met mooie winkels en gezellige terrasjes, waar u natuurlijk ook uw dagelijkse boodschappen kunt doen.

Het sportieve Vught

Vught is een sportieve gemeente bij uitstek. Het aantal inwoners dat actief sport beoefent, steekt ver boven het landelijk gemiddelde uit. Dat is ook geen wonder, want de sportvoorzieningen zijn er top. Of u nu van voetbal, golf, hockey, atletiek of tennis  houdt, u bent van harte welkom bij de Vughtse sportverenigingen en -accommodaties. Vaak prachtig geleden en van een uitstekende kwaliteit. De voorzieningen bieden voor ieder wat wils. Of u nu topsport beoefent of als recreant lekker beweegt,   in Vught krijgt u er alle ruimte voor.

Winkelen in Vughtse stijl

Vught heeft een uitgebreid en breed gesorteerd winkelbestand met enthousiaste ondernemers. Ondernemers, die tenminste één ding gemeen hebben: hun zorg voor kwaliteit en service. Dat vindt u terug bij de beroemdste banketbakker van Nederland, maar ook bij de vele kwaliteitswinkels en speciaalzaken. En met de stad om de hoek, zijn de mogelijkheden voor een uitgebreide winkeltour bijna onbegrensd.

Natuur

Vught ligt in de overgangszone tussen het laaggelegen rivierengebied en hoger gelegen zandgronden. Dit maakt dat het natuurschoon afwisselend is en uit heide, bossen, polders, vennen en landerijen bestaat. Nog steeds zijn in Vught talrijke parken en landgoederen te vinden. Een aantal hiervan liggen in de kom en zijn tegenwoordig parken. Rondom Vught is men lopend of fietsend zo in de natuur!

Wonen

Vught is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Woningen in alle prijsklassen, veel groen, voldoende winkels en horeca, goed openbaar vervoer, goede scholen en sportclubs. Gelegen dicht bij ’s-Hertogenbosch en uitvalswegen in alle richtingen. Daarnaast is ook de natuur op loop- of fietsafstand te vinden.

Een huis in of rond Vught?

Maaike Topper kan u helpen met een goed advies over de verschillende wijken; welke wijken zullen bij u passen, waar wilt u wel wonen, maar ook, waar wilt u zeker niet wonen! Uiteraard kijkt zij hierbij goed naar de wensen en eisen die u stelt aan de woonwijk (denk aan scholen, winkels op loopafstand, afhankelijk van het openbaar vervoer e.d.). Vught is onderverdeeld in zeventien officiële wijken; klik op deze link voor meer informatie over deze wijken.

Huis kopen in of rond Vught? Bel of mail Maaike Topper!