Oss bestaat uit de stad omringd door 20 dorpen en twee vestingstadjes; Ravenstein en Megen. Het centrum van de stad bruist met een variatie aan winkels, theater De Lievekamp, Poppentheater Marag, cultuurpodium/brasserie De Groene Engel en een luxe bioscoop. Lekker eten en drinken in restaurants en gezellig uitgaan in cafés. Daarnaast zijn er in het buitengebied volop verrassende activiteiten om te ondernemen.

Wonen

Het centrum in Oss kenmerkt zich door het dynamische karakter. Alle voorzieningen zoals het NS- en busstation, bibliotheek en winkels zijn er te vinden. Maar ook terrasjes, restaurants, theater en cultureel centrum zijn op loopafstand.
De wijken in Oss kenmerken zich door een levendig en kindvriendelijk karakter. In alle wijken zijn scholen, winkelcentra en andere voorzieningen volop aanwezig.
De historische kernen van Oss kenmerken zich door de authentieke bebouwing. Er is een keuze uit diverse oude vestingstadjes en kerkdorpjes. De historische kernen van Oss zijn Ravenstein en Megen.
De dorpen in Oss kenmerken zich door het gemoedelijk karakter van ons kent ons. Toch zijn het zeker geen slaapdorpen. Dankzij het uitgebreide verenigingsleven en de ondernemende bevolking. Oss heeft wel 15 dorpen: Berghem, Haren, Herpen, Macharen, Huisseling, Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg, Lith, Lithoijen, Het Wild, Maren-Kessel en Oijen.

Een huis in of rond Oss?

Oss is een gemeente die bestaat uit maar liefst 22 kernen met ieder een heel eigen karakter. Of u dus graag in een levendige wijk of historische kern woont, het kan in Oss. Ook liefhebbers van gemoedelijke dorpen of een dynamisch stadscentrum kunnen in Oss hun plekje vinden.
Wat is er nu fijner dan lekker wonen met mensen om je heen waarbij je je prettig voelt? Samen in een buurt of wijk waar je thuis bent en je jezelf kunt zijn.
Maaike Topper kan u helpen met een goed advies over de verschillende wijken; welke wijken zullen bij u passen, waar wilt u wel wonen, maar ook, waar wilt u zeker niet wonen! Uiteraard kijkt zij hierbij goed naar de wensen en eisen die u stelt aan de woonwijk (denk aan scholen, winkels op loopafstand, afhankelijk van het openbaar vervoer e.d.).

Dus: Huis kopen in of rond Oss? Bel of mail Maaike Topper!

Bron: wonen in Oss