Rosmalen is een plaats in Noord-Brabant (Nederland) die sinds 1996 samen met de plaatsen Hintham, Kruisstraat en Maliskamp deel uitmaakt van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tot die tijd vormde Rosmalen samen met Hintham, Kruisstraat en Maliskamp de gemeente Rosmalen. Rosmalen heeft circa 36.000 inwoners.

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft Rosmalen verdeeld in drie stadsdelen: Rosmalen zuid, Rosmalen noord en De Groote Wielen

Ondanks zijn ligging nabij de stad heeft Rosmalen veel voorzieningen te bieden heeft. Denk maar eens aan een breed scala aan winkels en terrassen waar momenteel volop in wordt
geïnvesteerd. Zo vindt u er naast de kleinere zaakjes ook verschillende grote supermarkten en een Hema.

Cultuur- of sportliefhebbers komen aan hun trekken bij de vele sportverenigingen en het cultureel centrum, Perron 3. Rosmalen heeft bovendien een goede middelbare school en een NS station.

Met de trein bent u dus zo in bourgondisch ’s-Hertogenbosch. Hier vindt u goede restaurants, gezellige terrassen, een overvloed aan winkels en alle andere voorzieningen die horen bij een grote stad. Regelmatig worden er grote evenementen georganiseerd zoals Jazz in Duketown, de Avondvierdaagse en uiteenlopende soorten markten. Maar het is ook een historische stad met veel bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn voor jong en oud.

Wonen

Rosmalen is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Woningen in alle prijsklassen, veel groen, voldoende winkels en horeca, goed openbaar vervoer, goede scholen en sportclubs. Gelegen dicht bij ’s-Hertogenbosch en uitvalswegen in alle richtingen. Daarnaast is ook de natuur op loop- of fietsafstand te vinden.

Een huis in of rond Rosmalen?

Maaike Topper kan u helpen met een goed advies over de verschillende wijken; welke wijken zullen bij u passen, waar wilt u wel wonen, maar ook, waar wilt u zeker niet wonen! Uiteraard kijkt zij hierbij goed naar de wensen en eisen die u stelt aan de woonwijk (denk aan scholen, winkels op loopafstand, afhankelijk van het openbaar vervoer e.d.).

Dus: Huis kopen in of rond Rosmalen? Bel of mail Maaike Topper!